Nieuws

Nieuw deelonderzoek: Sociale stress bij kinderen

Hoe ervaart een kind sociale stress? Daarover gaat het deelonderzoek ‘Sociale stress bij kinderen’. Wij nodigen kinderen die al jaren meedoen aan het onderzoek ‘Als ik later groot ben’ uit om mee te doen aan het deelonderzoek ‘Sociale stress bij kinderen’. In dit onderzoek meten we hoe gevoelig kinderen zijn voor stress in sociale situaties. Het onderzoek vindt plaats op de Universiteit Nijmegen.

 

Tijdens de kinderjaren beginnen vrienden steeds belangrijker te worden. Vrienden zijn leuk, maar de sociale wereld kan ook spannend zijn of een bron van stress. Sociale ervaringen in de kinderjaren zijn van grote invloed op hoe iemand omgaat met emoties en stress op latere leeftijd. De manier waarop kinderen reageren op stress en hoe kinderen omgaan met spannende situaties kan hierbij bepalend zijn. Wij denken dat de gevoeligheid voor stress lichamelijke reacties beïnvloedt, zoals de hartslag en hormonen. In dit deelonderzoek gaan we dat onderzoeken. De kinderen doen een aantal taakjes en vullen vragenlijsten in. Tijdens de taakjes meten we de lichamelijke reacties op stress, zoals de hartslag en sommige hormonen. Ook meten we gevoelens van stress of spanning. Door dit te onderzoeken leveren we een belangrijke bijdrage aan een betere gezondheid van nieuwe generaties kinderen.

 

Heeft u vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de onderzoeker Pia Behnsen (behnsen@fsw.eur.nl).

0 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>